Egyes információk arra utalnak, hogy az Audi elkezdte a Q6 névre keresztelt autó fejlesztését. A hír forrása Rupert Stadler genfi autószalonon kiejtett mondata, mely szerint eltudna képzelni egy új fejlesztésű modellt a Q5 és a Q7 között.

De miért is az új autó?

A BMW-nek az X6 óriási bevételt hozott az asztalra. Ezért várható volt, hogy előbb, utóbb valamely Német luxus autó vezetősége megirigyli a sikert. Az ingolstadtiak léptek előbb. Az Autoweek információja szerint már meg is született a döntés egy X6-ot hajazó modell születéséről. 

Az Audinak jelen esetben nem kell sokat bajlódni hiszen építhetnék ugyanarra a padlólemezre, amire a Volkswagen Touareg és a Porsche Cayenne második generációja épült, és a motorok is adva vannak az új modellhez. Az Audi rendelkezik megfelelően erős benzines és dízel egységekkel is. Amennyiben a modell valóban gyártásba kerül, az amerikai piac miatt biztosra vehető egy hibrid változat elkészülése is. Az sem lenne meglepetés, ha az autóból készülne RS jelzésű csúcsváltozat, ebben az idén ősszel bemutatkozó, új RS6-os számára kifejlesztett, 4.0 literes, turbós benzinmotor kaphat helyet.

Mindez persze még csupán spekuláció, Ingolstadtból ugyanis nem érkezett megerősítés. Mindazonáltal meglepő lenne, ha az Audi nem ugrana rá a BMW által felfedezett, vastag pénztárcával rendelkező vásárlórétegre.   

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr782754308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása