Ahogy előző posztunkban ígértük, itt a cikk azokról a rejtélyesnek közel sem mondható MEU-s rendszámú autókról. Az elején megemlíteném azt a 'szarvashibát', amiről egyik Olvasónk értesített minket, miszerint: "Nem a kormány tulajdona a flotta, azt csak a hazai importőrtől bérelte erre a félévre". Az elírásért szíves elnézésüket kérjük.

  A Porsche Hungaria az autók egy részét visszaküldi a német piacra, ahol a keveset futott gépjárművek kategóriájába kerülnek majd, a német használtautó piacon. Persze lehet vitatkozni azzal a ténnyel, hogy keveset futott, hiszen Gödöllő - Budapest táv azért nem 10 km, de nem is sok, és ezek a gépjárművek nincsenek annyira leamortizálva, hogy ebben a kategóriában eladhatatlanná válnának. A másik lehetőség, amit a cég valószínű, hogy szintén kihasznál, az a keleti piac. Ide már lényegesen kevesebbet szánnának, hiszen itt a felvevőképesség jóval kisebb, mint nyugaton.

A hazai utakon is fognak futni az egykori EU-s járművek reményeik szerint, de ezt a 'tervet' jelentősen befolyásolja az itthoni polgárok érdeklődése, fizetőképessége. Ugyanis kicsiny hazánkban sajnos sokan nem tehetik meg, hogy használt luxusautót vásároljanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr543209376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utazz 2011.09.08. 16:02:44

Azért a Keleti piac felvevőképességét nem szabad lebecsülni, mert az Orosz piac luxusautó téren elég nagy.

Az autókat leggyakrabban az alábbi pontok között mozgatták: Ferihegy (idővel Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér), Budapest, Gödöllő, Debrecen, Balaton és természetesen az őrezred telephelye.

A 200 autóból csak 2X50 volt Audi, ezek egy része már eleve használtan került Magyarországra, mivel ezek páncélozott változatok, ezek valószínűleg továbbkerültek a soros elnökhöz.

balazs szenczi · http://a-bb.blog.hu/ 2011.09.08. 16:06:23

@Utazz: Nagyon szépen köszönjük az értékes hozzászólásod. Nekem ez teljesen új, hogy volt használt is, de örülök, hogy most már ezt is tudom. :)
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása