Nagy akcióra készül az Audi a sport szegmensben. Az S6, az S7 és az S8 modellek is ősszel mutatkoznak be. Közös jellemzőjük, hogy mind ugyanazt a 4.0 literes V8-as benzinmotort kapják, csak különböző teljesítmény szintekkel.

Mondhatjuk, hogy a BMW, a Mercedes-Benz és az Audi között a sportos modellek terén még nagyobb csata dúl, mint a dízel alapmodellek esetében. Az ingolstadtiak kettőzött erővel dolgoznak, hogy lenyomják az M GmbH-t és a Mercedes-AMG GmbH-t. Ennek érdekében néhány hónapon belül több S, és egy RS jelzésű modell gurul ki a gyárkapun.

A legnagyobb várakozás természetesen az imádott S8-ast övezi, hiszen ez lesz a kínálat csúcsa. A BMW-hez hasonlóan az Audinál is a hengerszám-csökkentés mellett döntöttek, a V10-es motor helyét egy V8-as veszi át. A 4.0 literes erőforrást a Bentley-vel közösen fejlesztik a németek, és több másik modellbe is belekerül. A német Auto Bild információi szerint az S8-asban kereken 500 lóerőt tud majd az egység, amely 50 lóerővel erősebb az előző S8-as V10-esétől, és fogyasztása is legalább 20%-kal csökken. Az S8-asban szériában nyolcfokozatú automata váltó dolgozik, és természetesen a Quattro hajtás megléte sem lehet kérdéses. A német lap szerint ugyanez a 4.0 literes benzines dolgozik az S6-ban és az S7-ben is 440, illetve 470 lovas teljesítménnyel. Azt sajnos nem tudjuk, hogy ezek valamelyike szívó, egy vagy két turbóval működő lesz-e. A sok S jelzésű négykarikás sportautó mellett már készül a legbitangabb A6-os, az RS6-os is, amelynek orrába ugyanez a V8-as kerül biturbóval. A végeredmény valahol 600 lóerő körül várható, de azon sem lepődnénk meg, ha csupán egy lóerővel lenne erősebb a múlt héten bemutatott, 560 lovas M5-ös BMW-nél.

Az S6, S7 és S8 is idén ősszel mutatkozik be, várhatóan a Frankfurti Autószalonon szeptemberben, míg az RS6-ra és az RS7-re 2012 év végéig kell várnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr853000476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása