Audi Q6

2011.12.12. 17:23

 Korábban már olvashattak cikket nálunk az újdonságról, mely a BMW X6 ellenfeleként készül. Az Audi nem tudta jó szemmel nézni, hogy az X6-os tehetős vásárlói rétegének nem tud kínálni semmit a négykarikás járgányok közül. Az ingolstadtiak azonban nemsokára előrukkolnak egy új crossoverrel.

"Biztosan be fogunk mutatni egy sportosabb crossovert a Q7 és Q5 között" - mondta Walter de' Silva a VW konszern főtervezője. Arra viszont nem adott választ a spanyol újságíroknak, hogy mikor láthatjuk a szalonokban az új Audit. Valószínűleg az autóba nem kerül semmi forradalmian új technika, a Q5 és a Q7 előnyös tulajdonságait próbálják meg ötvözni, gondosan ügyelve arra, hogy nagyon hasonlítson a BMW-re az új modell.

Kicsit érdekes dolognak tartom, hogy ennyire nagy az irigység Ingolstadtban, és ennyire csak a bevételek érdeklik az AG-t. Sokkal stílusosabb lett volna hamarabb előrukkolni egy ilyen kaliberű Audival, minthogy most a rivális sikerét másolva próbálnak meg "új" járművet alkotni. De' Silva azt is tudtára adta a sajtósoknak, hogy a Q3 és a Q5 szabadidő-autók közé is tervezhetnek még egy Audit, bár erről még csak gondolkoznak. Nem lenne meglepő a lépés, hiszen a BMW X4-esnek is biztosan kíván ellenfelet állítani a négykarikás márka, sokkal nagyobb részt vállalva így a SUV-ok értékesítéséből Európában.

Egyes értesülések szerint a Q6-os a Cayenne és a Touareg padlólemezére épül, motorjai pedig az Audi palettájából lesznek kiválasztva. Várhatóan lesz sportos változat is, mely az "S" jelzést viselné majd, erőforrása az S6 és S8 már jól ismert V8-as 4,0 literes, ikerturbós motorja lenne. Hibrid téren is szép fejlődést láthatunk a márkánál, ennek megfelelően hibrid hajtáslánc is beépítésre kerül az autóba. Az A8 Hybridből ismert 2,0 literes turbós benzin- és a villanymotor kombinációja itt is csekély fogyasztási értéket produkál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr893458282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása