Audi S8

2011.02.27. 12:05

Az A8-nak az első, illetve a második generációjából is készült S jelzésű változat, így csak idő kérdése, hogy a legújabból is piacra dobjon egy izmosabb kiadást a gyártó. Az új alapmodell meglehetősen konzervatív vonalvezetést kapott, ez azonban nem véletlenül alakult így. Stefan Sielaff, a márka formatervezési igazgatója a brit Autocarnak elárulta, hogy a jövőben sokkal jobban elkülönítik az A és az S jelzésű modelleket az egész palettán. Ez az A8-S8 párossal veszi kezdetét, de az újdonság megoldásai láthatók majd az S6/S7/S1 modelleken is. Ezek a típusok egyedibb, messziről is megkülönböztethető külsőt kapnak, és a beltér is sokkal sportosabb lesz. Ez leginkább karbon, illetve alumínium betétek használatát vetítheti előre az utastérben. Ami a motort illeti, az Audi egyelőre titokban tartja, hogy hány henger és lóerő bújik majd a hosszú motortérben, ám az előzetes pletykák alapján a jelenlegi S8 V10-es egysége a múlté, és egy biturbó V8-ast építenek majd be az autóba. Ami a teljesítményt illeti, folytatódik az előd által elkezdett tendencia, amely szerint a legújabb generáció legalább 100 lóerővel erősebb lesz a kifutó szériánál. Ebben a szegmensben jelenleg nem túl nagy a konkurencia, egyedül az AMG kínál kétféle brutális S-osztályt, S63 AMG, illetve S65 AMG néven. Nem valószínű, hogy az új S8 teljesítményben erősebb lenne a 612 lóerős S65 AMG-nél, de erre nincs is szüksége, lévén alumínium karosszériája miatt több mint legalább egy-másfél mázsás előnyben lesz az ingolstadtiak autója. A várható 560-590 lóerő azonban a turbó hatalmas nyomatékával karöltve igazi vadállatot varázsol majd az S8-ból, amelynek nem sok ellenfele lesz az utakon.

Az agresszív kinézetű S8 bemutatásának pontos ideje egyelőre nem ismert, de várhatóan legkorábban 2010 végén, esetleg csak 2011-ben kerül majd a kereskedésekbe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr392694467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazs szenczi · http://a-bb.blog.hu/ 2011.02.27. 12:12:43

Azért nem olyan biztos hogy az a V8-as lesz benne.
De inkább bízzuk rájuk.:)
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása