A győri telephely immár 18 éve gyártja az Audik erőforrását. Ez, ha belegondolunk igen sok idő, ez alatt egy generáció nőtt fel és vált éretté. Ennyi idő a gyártásban is nagy szó, hiszen ezen évek alatt rengeteg motor került gyártásra.

A győri üzem gyártószalagjáról ugyanis a húszmilliomodik Audi-motor is legördült, méghozzá egy 175 lóerős, négyhengeres, dízel egység képében, amely egy TT Coupé-ban kap helyet, és a belga piacra kerül majd. A hazai üzemben egyébként jelenleg 270 motorváltozat készül, melyeket 40 különböző modellbe szerelnek, az egység teljesítménye pedig 75 lóerőtől egészen 570 paripáig terjed, és ezek között egyaránt találunk négy-, de akár tizenkéthengeres darabokat is. Ez utóbbiakat már lehet, hogy nem olyan sokáig, hála a napjainkban is oly divatos downsizing-nak, amely eredményeként nem mellesleg már most is 54 motor-váltó kombináció bocsát ki kevesebb mint 140 gramm szén-dioxidot kilométerenként. 

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr412810559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása