Audi Q3

2011.04.13. 17:01

 Az Audi nyilvánosságra hozta a Q3 szabadidő autó hivatalos képeit, műszaki adatait és videóját.

A 4.39 méter hosszú, 1.83 méter széles és 1.6 méter magas Q3 külseje nem lett formabontó, leginkább talán az A1 vonalai köszönnek vissza a (Q) család legkisebb tagján.. Az egyszerű formák mellett a tervezők igyekeztek egy kis kupés vonalvezetést is csempészni a kompakt szabadidő autó formatervébe. A Single Frame hűtőmaszk mindenkinek ismerős, a lámpákban LED-ek is helyet kapnak, de akár S-Line sportcsomag is rendelhető lesz a Q3-hoz. Az alaphelyzetben 460 literes csomagtér maximum 1365 literig bővíthető. Az utastér biztosan minőségi lesz, az egyetlen kép alapján pedig a formák meglehetősen egyszerűek lesznek. A Q3-ban több extra is helyet kap, amely eddig csak a felsőbb kategóriákban volt a megszokott. Rendelhető lesz hozzá adaptív xenon fényszóró, MMI multimédiás kezelő, 14 hangszórós Bose hifi, továbbfejlesztett parkolóasszisztens, de a WLAN hotspotnak köszönhetően akár internetezni is lehet majd a legújabb Audiban.

A kompakt SUV értékesítése két TFSI benzinessel és egy TDI dízellel indul, de valamivel később egy újabb gázolajos csatlakozik majd a kínálathoz. Az erőforrások teljesítménye 140 és 211 lóerő között alakul majd, míg a nyomatékok 280 és 380 Nm között lesznek. Minden motort turbóval lélegeztetnek és közvetlen befecskendezéssel látnak el, valamint a fékenergiát visszanyerő és a start-stop rendszer is alapáras lesz. A 2.0 literes TFSI benzines 170 és 211 lóerős változatban lesz elérhető, az erősebb változat pedig 6.9 másodperces százas sprintre és 230 km/h-s végsebességre lesz képes. A 2.0 literes TDI motor 177 lóerős változatához később csatlakozik a 140 lóerős verzió, utóbbi akár 5.2 literes fogyasztásra is képes lesz elsőkerék-hajtással. Mindkét TFSI és az erősebb TDI változatot quattro összkerékhajtással is szerelhetik, míg a 140 lóerős dízel csak elsőkerék-hajtással jön. A gyengébb TFSI és TDI hatsebességes kéziváltót kap, míg az erősebb motorokhoz hétsebességes, duplakuplungos S-tronic automatát párosítanak.

A korábbi híreknek megfelelően az Audi Q3 a Seat martorelli üzemében készül majd Barcelona mellett. Az új Audi SUV értékesítése júniusban kezdődik, németországi alapára pedig 29 900 euró lesz.


A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr802823527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása