Jó minőség, nem kérdés!

2011.04.27. 17:10

A német autóklub, az ADAC 2010-es meghibásodási statisztikája szerint a német autók vezetik a megbízhatósági listát. Hat járműkategóriából ötben német autó szerezte meg az első helyezést, azaz azokhoz kellett legkevesebbszer segítséget hívni.

Különösen a középkategóriában jeleskedtek a német gyártmányok: a BMW X3-asa áll az első helyen, a Mercedes C-osztály a másodikon, a BMW 3-as a harmadikon, a Mercedes SLK a negyediken, és az Audi A4 az ötödiken.

Az első nem német modell csak a lista hatodik helyén jelenik meg: a Nissan Qashquai, de a következő két helyen is német autó áll, mégpedig a VW Tiguan és a Mercedes CLK. A kilencedik helyen áll a Skoda Octavia, míg a VW Passat kettővel lejjebb, a tizenegyedik helyen.

A felső középosztályt és a felső osztályt az Audi A5 vezeti, a BMW 5 a második, az Audi A6 a harmadik, és a Mercedes E-osztály a negyedik helyen áll. A lista egyetlen nem német tagja a Volvo S60/S70/S80/V70 modellcsalád, amit aztán ismét német modellek követnek.

Az ADAC meghibásodási listáját a hiba természete szerint az akkumulátorhibák vezetik, a második helyen pedig a járműelektronikai problémák állnak. Ez a két kategória teszi ki az összes meghibásodás 54 százalékát.

Az ADAC értelmezése szerint az autótulajdonosok a nagy áramfogyasztó berendezések, az ülésfűtés, a légkondicionáló és hasonló berendezések karbantartására ügyelnek a legkevésbé, mégpedig az autó növekvő korával fordított arányban.

 

A meghibásodások 18,4 százaléka a motorvezérléssel, kilenc százaléka pedig magával a motorral volt kapcsolatos. Az üzemanyag-ellátási hibák 6,6 százalékban, a fűtés- és klímaberendezések hibái 4,3 százalékban jelentkeztek.

Az ADAC "sárga angyalai" 4,25 millió alkalommal szálltak ki 2010-ben meghibásodott autót javítani. A meghibásodási lista összeállításához ebből kizárólag egy- és hatéves autókra kiterjedően 500 ezres reprezentatív mintát emeltek ki. A mintavételben csak olyan modellek szerepelnek, amelyeket legalább három egymást követő éven keresztül lényeges változtatások nélkül gyártanak, és egy évben legalább 10 ezret helyeztek belőle forgalomba Németországban.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás:vezess.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr862859776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása