Jelenleg az Audi nem tud ellenfelet felmutatni a BMW 6-osnak vagy a Mercedes CL verziójának. A négykarikásoknak legnagyobb kétajtós kupéja az A5, ami viszont sokkal inkább a C-osztály, illetve a BMW 3-as vetélytársa.

A brit Car magazin értesülései szerint az A1-es és A2-es modellek bővítése után a paletta felső része is kiegészül. Készül az A9, mely egy nagyméretű luxuskupé. Műszaki alapja az A8, csak alumínium kaszniját és utasterét formálnák egyedire.

A tervek szerint az új modell 2014-re készülhet el, majd egy évre rá már kapható lenne a kabrió változat is. Ez az autó az S-osztály kabrióval ellentétben hagyományos kivitelű, tehát 2 ajtós és vászontetős lesz.

Egyik járgány elkészítése sem jelent majd igazából gondot az Audinak, nemcsak a meglévő tudás miatt, hanem a Volkswagen-konszernen belül van ilyen autó, a Bentley Continental sorozatból van az A8-nak megfelelő szedán, illetve az A9-nek megfelelő kupé és kabrió kivitel is.

Dízel és benzines erőforrás egyaránt elérhető lenne a modellhez. A legkisebb 3,0 literes, míg az S9 csúcsváltozatban 4,0 literes, biturbós V8-as motort kaphatunk, ennek teljesítménye bőven 500 lóerő felett lenne. Talán ismerős a motor, ez kerül az említett Bentley-kbe hamarosan. Természetesen csak quattro-hajtással és nyolcfokozatú automata sebességváltóval készül az A9. 

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr782914668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása