Az nem újdonság, hogy Kelet-Európa igényei már alig-alig jelennek meg az autótervezésénél, hamarosan azonban eljuthatunk oda is, hogy Nyugat-Európáé sem.

Az év első négy hónapjában összesen 87 788 Audit adtak el Kínában, ami 23,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Csak áprilisban közel 24 ezer darabot értékesítettek az ázsiai országban, így az év eddig eltelt szakaszában már nem Németország, hanem Kína az első számú piaca a gyártónak.

2011 egészét tekintve 280 ezer darabot adhatnak el, ami nagyjából 20 százalékkal több a tavalyinál - mondta hétfőn Dietmar Voggenreiter, az Audi kínai képviseletének vezetője.

A magyarországi üzemének jelentős bővítésére készülő német autógyártó az idén minden korábbinál több kocsit, 1,1-1,2 millió darabot kíván leszállítani a vevőknek. 2015-ig 1,5 millió darabra tervezik emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése is. A 900 millió eurós beruházás révén közvetlenül 1800 új munkahely jön létre.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr122946585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása