Pontosan két évvel azután, hogy a Volkswagen Frankfurtban bemutatta L1 névre keresztelt, egy literes fogyasztással megáldott négykerekűjét, a konszerntárs Audi is hasonló modellel rukkolhat elő, a City E-tron nevet viselő újdonságot ugyanis Berlinben egy forgatáson már sikerült lencsevégre kapni.

  

A Volkswagen a 2009-es Frankfurti Autószalonon egy nem mindennapi, kétszemélyes koncepcióval sokkolta a nagyközönséget, pontosabban annak fogyasztásával, az L1 névre keresztelt tanulmány ugyanis nem kér többet 1 liter gázolajnál 100 kilométeren.

 

                                                                                                                         

A Volkswagen-vezér Martin Winterkorn azóta már meg is erősítette, hogy az autót a forgalomban is viszont láthatjuk majd, most azonban úgy tűnik, hogy társat is kap az újdonság. Honnan máshonnan érkezhetne a testvér, ha nem a konszerntárs Auditól, a City E-tron névre hallgató modellt a Worldcarfans fotósának pedig már sikerült is lencsevégre kapnia, méghozzá Berlinben egy forgatáson. Az autót természetesen még vastagon álcázzák a gyáriak, annyi azonban így is jól látható, hogy nem mindennapi felépítménnyel rendelkezik a City E-tron. Csakúgy, mint a Volkswagen L1, a négykarikás mini is legfeljebb két utast képes "elnyelni" kabinjában, ám itt az anyósülés a pilóta fotelje mögé került. Ami a hajtásláncot illeti, e téren sajnos még nincsenek hivatalos információink, bár nem kizárt, hogy a Volkswagen hasonló négykerekűjéből ismert dízel-hibrid erőforrás kerül az Audi motorterébe is. Egy dolog azonban biztosra vehető: a fogyasztást ez esetben is 1 liter/100 km alá kalibrálták a mérnökök, hála a megannyi fogyasztáscsökkentő technológiának, melyekből jó párat már "hétköznapi" modellek esetében is előszeretettel alkalmaznak az egyes gyártók.

                                                                                                                        Az Audi City E-tron koncepció várhatóan az egy hónap múlva megrendezésre kerülő Frankfurti utószalonon debütál majd, arról azonban még nem esett szó, hogy szériagyártásba is kerül-e a takarékos apróság.

Forrás: a5.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr153146824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása