Sportos marad az Audi A3

2011.08.11. 20:42

Argentínában teszteli az A3 prototípusait az Audi, ahol sikerült is lefotózni az álcázott autókat. Bár szinte az egész kocsit takaróelemek borítják, megállapítható, hogy alapvetően nem változik a formája.

                                                                                                                          

Úgy tűnik, mintha az autó veszített volna feszességéből, a vonalai immár inkább emlékeztetnek az új A1-re mint a korábbi A3-ra. Az autó orr-része az új Audi A6-ost követi majd, azaz szűkre szabott fényszórók és szögletesített Single frame hűtőmaszk kerül rá. Hátul teljesen LED-es lámpák veszik át a most még izzós elemek helyét.

Ez a modell nagyon fontos nemcsak az Audi, de az egész Volkswagen-konszern számára is: ez az első típus, amely az új moduláris padlólemezre (Modulare Querbaukasten -MBQ) épül. Az első és összkerékhajtáshoz, különféle tengelytávolsághoz, eltérő karosszériaméretekhez könnyen igazítható padlólemezre végül 43 különféle típus épül a konszernen belül. A VW 30 százalékos gyártásköltség-csökkentést remél a bevezetésétől.

                           

Bár a jelenlegi kémfotókon a háromajtós A3 szerepel, továbbra is készül majd ötajtós Sportback és Cabrio modell és jön a négyajtós szedán is. Utóbbi kettőt Győrben gyártja majd az Audi Hungaria. A motorkínálat nem alakul át jelentősen, benzines oldalon 1,2, 1,4, 1,8 és 2,0 literes turbómotorok szerepelnek majd, míg a dízelpalettát az 1,6 és 2,0 liter hengerűrtartalmú motorok különféle változataiból alakítják ki. Ezúttal is készülnek sportmodellek, az S3 nagyjából 280, az RS3 360 lóerővel örvendezteti meg gazdáját.

Elképzelhető az Audi A3 világpremierje már ősszel Frankfurtban, de lehet, hogy csak jövő tavasszal a Genfi Autószalonon leplezik le, az autó forgalmazása 2012-ben indul.

Forrás: vezess.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr453146849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása