Audi A8 Hybrid

2011.08.24. 10:53

Alig több, mint egy évvel a koncepció változat debütálása után végre bemutatkozott az Audi A8 Hybrid szériaérett változata is. A környezetkímélőbb zászlóshajó meghajtásáról egy 2.0 literes TFSI motor, valamint a hozzá kapcsolt villanyos egység összesen 245 lóerős teljesítménye és 480 Newtonméteres nyomatéka gondoskodik, méghozzá 6.4 liter alatti átlagfogyasztás mellett. Az ingolstadti újonc jövőre kerül a kereskedésekbe.

                                                                                                                         A tavaly márciusban megrendezett Genfi Autószalonon tartotta premierjét az Audi A8 hibrid változata, ám akkor még csak koncepció képében, valamivel több mint egy év után azonban végre felfedte magát a szériaérett változat is. Az Audi környezetkímélőbb zászlóshajója külső megjelenés tekintetében szinte teljesen megegyezik a koncepció változattal, a tervezők mindössze a 21 collos könnyűfém felniket cserélték 18-asra, emellett pedig vonzóbb lett a motor burkolata, és egy (a képeken is látható) egyedi fényezésben is rendelhető a kasztni. A kabinban természetesen luxus és fényűzés várja az utasokat, a középkonzolt pedig saját ízlésük szerint alakíthatják a leendő tulajok. Ami pedig a lényeg: az A8 Hybrid meghajtásáról egy 2.0 literes, turbós TFSI egység és persze a hozzá kapcsolt villanymotor gondoskodik. A belső égésű erőforrás önmagában 211 lóerős teljesítménnyel és 350 Newtonméteres nyomatékkal büszkélkedhet, ám a villanymotorral együtt már 245 paripából és 480 Newtonméterből gazdálkodhat az autó, amely értékeknek hála az 7.7 szekundum alatt futja a százas sprintet, míg végsebessége 235 km/óra.

                                                                                                                       

Az elektromotort nem meglepő módon lítium-ionos akkumulátorok táplálják, amelyek mindössze 36.7 kilogrammot nyomnak a mérlegen, épségükről pedig egy ütközésbiztos rekesz gondoskodik a csomagtartóban. A "zöld" erőforráshoz a márka nyolcsebességes tiptronic automataváltóját párosították a mérnökök, amely az első kerekekhez közvetíti az erőt. Bár hivatalos adatokkal egyelőre nem szolgálhatunk e téren, a gyáriak elmondása szerint a hibrid A8-as kevesebb, mint 6.4 liter üzemanyagot kér majd átlagosan száz kilométeren, míg károsanyag-kibocsátása sem haladja meg a kilométerenkénti 148 grammos értéket. Full-hibridről lévén szó, az autó tisztán elektromos üzemmódban is képes közlekedni, ezen módban azonban legfeljebb 100 km/órával száguldozhatunk, a modell hatótávja pedig mindössze 3 kilométer konstans, 60-as tempó mellett.

                                                                                                                      

Az Audi A8 Hybrid a hamarosan induló Frankfurti Autószalonon lesz először élőben is látható, a kereskedésekbe pedig valamikor a jövő év elején érkezhet - minden bizonnyal borsos áron. Még több kép!!!

Forrás: a5.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr953175461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása