Audi A6 Hybrid

2011.08.30. 20:51

 Az Audi is elkezdte bővíteni motorpalettáját, benzin-elektromos motorok születnek. Korábban a német márka nem szentelt különösebb figyelmet a hybrid technológia autóba való beépítéséért, de mostanság az egyre népszerűbb hybrid autók miatt az Audi sem akar lemaradni a kínálatban. Nemrég az A6-os hybrid változatát mutatták be, forgalmazására természetesen legalább 2012-ig várni kell.

 A limuzin 2 literes, 211 lóerős turbós benzinmotort (TFSI) kapott, ehhez jön még egy 54 lóerős és 210 Nm csúcsnyomatékú villanymotor. A párosítás összteljesítménye tehát 245 lóerő, a maximális forgatónyomaték pedig 480 Nm. A modell végsebessége 238 km/h, nyolcfokozatú, automata váltó kapcsolódik a rendszerhez. 7,3 sec alatt teljesíti ezen A6 a százas sprintet.

A közel 5 méteres autó kasztnijának tömege 1,77 tonna, melyet a villanynmotor képes tisztán elektromos módban mozgatni 3 km-ig, 100 km/h-s tempó mellett. Azonban finom gázreakciókkal könnyedén átléphető a gyár által szavatolt hatótáv.

A 6,4 literes átlagfogyasztás jó érték, lehet spórolni az autóval, ha akarunk. A 146 g/km-es szén-dioxid-kibocsátás sem rossz érték egy ekkora modelltől.

Az Audi hibrid rendszerét már a Q5-ösből ismerhetjük. Fejlettnek tűnik, legalábbis papíron. Rövid távon, kisebb sebességnél - főleg dugóban araszolva - tisztán elektromos üzemben is használható, a villanymotor gyorsításoknál az összteljesítményt is növelheti, és persze a lassításnál energiát táplál vissza a rendszerbe. Az egyetlen szembetűnő hátránya a hasonló fogyasztású dízelmotorokkal szemben, hogy a 1,3 kWh-s, 72 cellás akkumulátorcsomag, amely az autó hátuljába került, nagy mértékben csökkenti a csomagtér méretét, amely így alaphelyzetben 375 literes. Nem mondanánk, hogy használhatatlanul kis méret, de egy A6-os méretű nagykocsitól azért többet várnak el manapság.

A takarékos A6-ost eleinte csak Európában forgalmazzák majd: ha nem jön közbe semmi, az első példányok jövő tavaszra érkeznek meg. Ami viszont érdekes, hogy sem Észak-Amerikában, sem Japánban nem mutatják be a közeljövőben, pedig ez az a két piac, ahol a hibridekkel igazán nagyot lehetne tarolni. Galéria Audi A6 Hybrid

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr283191512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása