Az elektromos A2

2011.09.02. 20:11

 A jövőben mégis jöhet az új Audi A2. A németek ugyanis hamarosan bemutatják a kisautó koncepció változatát, amely meglepetésre kisebb, mint a háromajtós A1. A mindössze 3.8 méteres A2 elektromos meghajtást kap, de a részleteket csak a Frankfurti Autószalonon áruljak el a gyáriak.

Az utóbbi hónapokban rengeteg hír kapott szárnyra az Audi A2-vel kapcsolatban. Állítólagos, a márkához közel álló informátorok szerint hol megerősítették az autó érkezését, hogy a projekt törléséről beszéltek. Hamarosan viszont kiderülhetnek az Audi tervei.

  A négykarikás márka ugyanis nyilvánosságra hozta az új A2 koncepció első vázlatait. A 3.8 méter hosszú, 1.69 méter széles és 1.49 méter magas A2 legnagyobb érdekessége, hogy bár neve alapján az A1 fölé kellene pozícionálni, rövidebb, mint a jelenlegi legkisebb, 3.95 méter hosszú Audi. Az ötajtós A2 koncepció viszont az 1999 és 2005 között gyártott elődöt idézi ötajtós, kissé egyterű felépítésével. A tanulmányra a márka már jól megszokott arculatát húzták rá kisebb módosításokkal. Az utastérben négy különálló ülés kapott helyett, amelyek rugalmasan variálhatóak, és a jövőt előrevetítő műszerfal pedig akár a közösségi oldalakról érkező információkat is képes közölni velünk. A technikai részletekről nem árultak el semmit, de ahogy várható volt, az A2 teljesen elektromos hajtást kap. Az Audi mindössze annyit közölt, hogy az elektromos hajtás megfelelő erőt és nagy hatótávolságot ígér. Az Audi tervei egyelőre homályosak az A2-vel, de nem kizárt, hogy ez az ingolstadtiak válasza a BMW i3 elektromos kisautójára.

Az elektromos Audi A2 koncepció mellett az Urban tanulmányautó, az S6, az S6 Avant, az S7 és az S8 is megtekinthető lesz a Frankfurti Autószalonon, ahol több információ kiderül a két koncepcióról. Forrás: a5.hu

Képek!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr363198427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása