Prof. Dr. Martin Winterkorn előadása a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 


•    Előadás az „Anyagok a járműgyártásban“ témáról 
•    Stratégiai együttműködés magyar műszaki egyetemekkel a munkaerő-utánpótlás biztosítása érdekében 
•    Együttműködés kutatási és fejlesztési projektekben 

Győr, 2011. szeptember 28.  – Prof. Dr. rer. nat. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke a mai napon „Anyagok a járműgyártásban“ témában tartott előadást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) 300 egyetemi hallgatónak és további 100 vendégnek a politikai és gazdasági szférából. 

A BME és az Audi Hungaria több éves együttműködésének jegyében Prof. Dr. Martin Winterkorn immár hatodszor tartott előadást a BME-n. Ebben az évben előadásával betekintést nyújtott az autóipari anyagszükséglet-és használat változatos világába. 

Az Audi Hungaria számára nagyon fontos az együttműködés Magyarország legnagyobb műszaki egyetemeivel, a BME-vel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Miskolci Egyetemmel, amelyeknek kulcsfontosságú szerepe van a munkaerő-utánpótlás biztosításában. 
Emellett a vállalat számos rendezvényt és előadást szervez a VW konszern kutatóinak és vezetőinek részvételével. 

Az Audi Hungaria és a BME kutatási projektjeit tematikus sokszínűség jellemzi: motoranalízisek, számítógépes szimulációk mellett fontos szerepet kap az új vizsgálati módszerek alkalmazása és fejlesztése is. 

A gyárbővítésnek köszönhetően az Audi Hungaria munkahelyeket és ezzel együtt fejlődési lehetőséget kínál a műszaki egyetemek végzős hallgatóinak. Emellett évente több mint 350 gyakornokot foglakoztat a vállalat. Az együttműködés eredményességét mutatja, hogy az Audi Hungariát 2011-ben már harmadszor választották meg az egyetemi és főiskolai hallgatók Magyarország „Legvonzóbb Vállalatának“.   

Prof. Dr. Martin Winterkorn 1981-ben kezdte karrierjét az autóiparban, az Audinál. 2002-től 2007-ig az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke volt. 2007. január 1-jétől Winterkorn a Volkswagen AG igazgatótanácsának és az AUDI AG felügyelőbizottságának elnöke. Prof. Winterkorn 2003 óta a BME tiszteletbeli professzora. A hazai autóipar fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemrend Keresztjét, az oktatás és kutatások terén végzett támogató tevékenységéért 2007- ben „BME díszpolgári címet” kapott. 

Forrás: audi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr153265644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása