Audi A6 Allroad quattro

2011.10.05. 18:24

 Az új A6-os limuzin és Avant modell bemutatója már megvolt, a várakozásoknak eleget téve lesz emelt hasmagasságú változat is.

 A a legtöbb autó hátránya - még a szabadidőautóké is -, hogy nem igazán birkóznak meg a terep adta nehézségekkel. Azonban egy kis hasi emelés, illetve összkerékhajtás, és lám, a verda máris teljesíteni tudja a nehéznek látszó feladatot. Az új Audi A6 Allroad quattro tehát egy személyben SUV, kombi és terepjáró* is.

 

A külsőt tekintve egyértelműen az Avant köszönt vissza. Egyedül a szürke védő műanyagok tudatják velünk a tényt: ezzel lehet könyebb terepre is menni. Jól véd a kisebb kőfelverődések ellen, mélyebb vízfolyásokban botorkálva nem karcolódik azonnal a leérő lökhárító. A nagyobb hasmagasság pedig jól jöhet a nyakig érő vízben, sárban.

Az új generációs Quattro összkerékhajtás új motorokkal működik együtt. Csak V6-os erőforrások állnak rendelkezésünkre. A benzines 2,8-as FSI 204, míg a 3,0-s TFSI 300 lóerős. A dízel paletta két tagja 3,0 literes TDI lesz, 204 és 245 LE-vel. Sebességváltónak választható 6 sebességes manuális, Multitronic és S-tronic automata is.

Az autó fejlesztése a végét járja, reményeink szerint 8-12 hónap múlva már láthatjuk az utakon.

*a maga szintjén

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr293280666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása