100 milliós szörnyeteg

2011.11.18. 21:58

 A német gyártó nyilvánosságra hozta a 2012 R8 LMS ultra újításait. Posztunkban egy szuper-spéci R8-ról beszélünk, mely kifejezetten veresenypályára született.

 A leváltott testvéren 100 futamgyőzelme és 12 bajnoki címe ellenére volt mit csiszolni. Ahogy ez az ilyen versenyutóknál lenni szokott, mindig sikerül újítani valamicskét az aerodinamikán és a kipufogórendszeren.

 Az új padlóborítás, a szélesebb oldalsó légterelők, továbbá az új hátsó, leszorító erőről gondoskodó szárny segítségével kedvezőbb légellenállási értéket produkál a gépezet. A jobb úttartás érdekében szélesebb Michelin 30-65/R18-as abroncsokat szereltek fel, de ne feledkezzünk meg a módosított Bilstein lengéscsillapítókról sem, melyek a súly-nyomás változást és a kerék visszapattanását gáztompítás segítségével oldják meg. Quattro meghajtás helyett sima hátsókerék-hajtással dolgozik az Audi. A magasabb biztonság érdekében az első fékek különlegesen tartósak, karbonból készítik az ajtókat, illetve egy új PS1-es vezetőülés is beszerelésre került.

 A már jól ismert 5,2 literes V alakban beépített 10 hengeres motor tovább erősödött, az új kipufogórendszenek köszönhetően 570 lóereje készen állhat a versenyzésre. A hűtőrendszert és a hatfokozatú szekvenciális váltót is átdolgozták. 

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr603395091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása