Audi A1 Sportback

2011.11.18. 21:23

 Az előd kétajtós verzó után most találkozhatunk a Sportback kivitellel is. A méreteiben megegyező modell belül hangyányival tágasabb. Fogyasztása akár 4 liter is lehet száz kilométeren!

 Külső változatatásokkal nem találkozunk. A szemből dögös A1 szerintem szerény hátsó fele továbbra is megmaradt.

 A legkisebb Audi családtag öt ajtaja jobb helykihasználást tesz lehetővé, hiszen a 920 literesre bővíthető csomagtérbe több oldalról pakolhatunk be. Az alapból 270 literes csomagtartót a 2 vagy 3 személyes hátsó ülések lehajtásával nagyobbíthatjuk meg. A kányelmi extrákat tekintve hasonlít nagyobb tetvéreire a Sportback, nem kell hiányt szenvednünk semmiben.

 A motorválasztást tekintve kedvünkre válogathatunk 3 benzines és szintén 3 dízelmotor közül. A benzines alapmotor 1200 köbcentis és 86 lóerős. Feljebb haladva megjelenik a turbós TFSI 1,4 literes hengerűrtartalommal és 122 lóerővel, felárért hétfokozatú duplakuplungos automataváltóval. Végül a legdurvább verzió 185 pacit produkál. Ennek köszönhetően az autó álló helyzetből 7 másodperc alatt teljesíti a 100 km/h-s sprintet, egészen 227 km/h-ig nincs megállás, ennyi a végsebesség! A hétfokozatú duplakuplungos automataváltó itt széria.

 Az S line csomag itt is elérhető, a hűtőrács, a felnik és a futómű is sportosabb lesz. 

 A legkisebb TDI 1,6 literes, kétféle teljesítménnyel választható. Azonban ezen esetben mindegy, hogy 90 vagy 105 lóerő lapul a motorház alatt, mert az átlagfogyasztás ugyanúgy 4 liter alatt marad. Az igen kedvező értékhez hozzájárul természetesen a manuális sebességváltó, a hétfokozatú duplakuplungos automata többet eszik százon.

 Az újdonságot a jövő év elejétől rendelhetjük majd, az eurótól függően változhat a magyar beárazás. Nagyjából 5,2-5,3 millió forint lesz a modell alapára. Forgalmazását tekintve nem csak az európai piacon találkozhatunk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr873395019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása