Az Audi R8 GT „2011 sportautója” („SportsCar des Jahres 2011“) a „Sorozatgyártású szupersportkocsik“ kategóriájában. A díjat az „Auto Bild SportsCars“ szakmai zsűrije immár tizedik alkalommal osztotta ki.

 Mintegy 450 meghívott vendég előtt vehette át Stephan Reil, a quattro GmbH fejlesztési igazgatója a német autós szakma az Audi R8 GT számára odaítélt, egyik legtekintélyesebb elismerését. A SportsCar 2011“ jubileumi szavazásán a szakmai magazin összesen 70.976 olvasója vett részt.

 Az Audi nagy teljesítményű sportmodelljének kifejlesztéséért és gyártásért az Audi leányvállalataként működő quattro GmbH felelős. Az 5,2 literes, V10-es motor 412 kilowattot (560 LE) teljesít, az R8 GT modellt mind hosszirányú, mind pedig oldalgyorsulási képességei tekintetében kiemelkedő, egyben villámgyors, szinte késedelem nélküli reakciók jellemezte sportgéppé avatva. Saját tömegét a tervezők az R8 5.2 FSI quattro változathoz képest további 100 kilogrammal mérsékelték. Az Audi R8 GT így álló helyzetből mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 320 kilométer/óra. Az ECE-szabvány szerinti üzemanyag-fogyasztás átlagosan 13,9 literre adódik 100 kilométerenként.

 A mezőnyt a sorozatgyártású, tuning és kisszériás csoportokra osztott 17 kategóriában összesen 173 autó alkotta, amelyeket előzőleg mintegy 300 teszt és menetpróba során értékeltek a szakemberek. Az említett győztes mellett kategóriája első három helyezettje között végzett még a Q7 V12 TDI („Sorozatgyártású SUV-modellek“), az RS 3 Sportback („Sorozatgyártású alsó-középkategóriájú modellek“), az RS 5 („Sorozatgyártású kupé modellek“), az Audi A6 Avant 3.0 TFSI quattro („Sorozatgyártású kombi modellek“) és az R8 GT Spyder („Sorozatgyártású kabrió modellek“).

Forrás: audi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr173426619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása