Az Audi jelentősen megerősíti jelenlétét Kínában, és 2013-tól egy új dél-kínai üzemben is megindul a gyártás. Százhektáros területen teljes értékű gyárat hoz létre Foshanban a FAW-VW, prés-, karosszéria-, fényező- és összeszerelőüzemmel.

A gyár 2013-tól körülbelül négyezer embernek ad majd munkát. A FAW-VW vegyes vállalat, amelynek a kínai FAW és a Volkswagen mellett az Audi is résztulajdonosa, Kínában az elkövetkező öt évben körülbelül hárommilliárd eurót fektet az Audi márka termékeibe, azok gyártásába és értékesítésébe.

„Kínával és partnerünkkel, a FAW-val több mint húsz éves történelem köt össze bennünket” – magyarázta Stadler úr az új gyárüzem ünnepélyes bejelentése kapcsán. „Azért, hogy a jövőbeni kihívásokkal is együtt tudjunk szembenézni, szeretnénk jelentősen megerősíteni jelenlétünket Kínában és tovább szilárdítani a stratégiai partneri kapcsolatot. Az új üzem jelentős mérföldkő a hosszú távú növekedési stratégiánkban a középső birodalomrészben.”

Az új üzemet ünnepélyes keretek között ma Foshanban jelentették be, amelyen Rupert Stadleren, az Audi AG igazgatótanácsának elnökén és a teljes Audi igazgatótanácson kívül Prof. Martin Winterkorn, az Audi felügyelőbizottságának elnöke, Xu Jianyi, a FAW Group Corporation elnöke és  An Tiecheng, a FAW-VW elnöke, valamint Kuangtung tartomány vezető kormányzati képviselői is részt vettek.

Az észak-kínai Csangcsunban az Audi már több mint húsz éve – szintén a FAW-val közösen – jelen van, ott készül az Audi A4 és az Audi A6 hosszú tengelytávú változata, valamint az Audi Q5. A csangcsuni gyár kapacitása a következő években 500-550 ezer autóra emelkedik majd, miközben Foshanban körülbelül 150-200 ezres gyártókapacitás kiépítése szerepel a tervekben. Így a két üzem együttes potenciális kapacitása elérheti akár az évi 700 ezer járművet is. A foshani telephelyen az Audi A3 család egy új tagja épül majd.

 Forrás: audi.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr783449122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pite3000 2011.12.09. 21:31:11

Audi A6 hosszú tengelytávú változata ???
Létezik A6 L ?

titaan 2011.12.09. 21:41:39

IÜdv! Igen, persze. Ha jól emlékszem per pillanat, vagy 1 éve már, hogy kijött. Csak Kínában érhető el, ott volt szükség ellenfélre a BMW 5-ös széria és az E osztály L változatok ellen. Amúgy csak hosszabb, ennyi a lényege, kár elolvasni:). Azért itt a linkje. a-bb.blog.hu/2011/05/26/audi_a6_l.

Pite3000 2011.12.10. 09:44:09

Szia! Köszönöm a választ és a linket :) Érdekes újdonság ez számomra.

titaan 2011.12.10. 09:50:17

Nem tesz semmit, örültünk, hogy segíthettünk:).
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása