Négy Audi is kategóriája legjobban értéktartó modelljeként végzett az Auto Bild magazin és EurotaxSchwacke felmérésén, az Audi A4 Avant, a Q5, az A6 Avant és az A7 Sportback egyaránt elnyerte a „Wertmeister 2012“ díjat.

Évente elkészített tanulmányában a két említett partner a német piacon mintegy nyolcezer modell az elkövetkező négy évre számított értékvesztését vizsgálja, ami kétségkívül jelentős tényező az egyes járművek összesített költségvetését tekintve.

 

„Célunk a lehető legjobban értéktartó termékeket kínálni vásárlóinknak, hisz az Audi márka eleve az alapvető értékek és a megbízhatóság megtestesítője” – fejtette ki Michael Renz, AUDI AG németországi értékesítési igazgatója. Mint elhangzott, modelljeik csekély értékvesztése annak is egyértelmű bizonyítéka, milyen következetesen és átfogóan követi a márka alapvető célkitűzéseit: „Mindenre kiterjedő minőségi követelményeink a gyártástól egészen a márkakereskedők alapvető értékközpontúság jellemezte tevékenységéig érvényesek, ugyanis csakis így teremthetők hosszú távú értékek.“

Idei „Wertmeister“ díjával az Audi A4 Avant a „Középkategória”, az Audi Q5 pedig a „Kompakt SUV-modellek“ mezőnyében egyaránt megismételte tavalyi első helyezését. A négyes diadalt az A6 Avant a „Felsőkategória“ illetve az A7 Sportback a „Luxuskategória“ megnyerésével tette teljessé. Az Auto Bild és az EurotaxSchwacke szakemberei azon modelleket jutalmazzák „Wertmeister“ elismerésükkel, amelyeknek az elkövetkező négyéves időtartamra előre jelzett értékvesztése a legalacsonyabban alakul. A számítások során igen széles körű adatbázist vesznek igénybe, az értékesítési sikerektől a márkaimázson át, egészen az egyes piaci szegmensek volumenének alakulásáig illetve az infláció várható mértékéig.

Az Auto Bild immár kilencedik alkalommal mérte fel a német piac legjobban értéktartó modelljeit, a múlt év óta immár az EurotaxSchwacke szakembereivel közösen. Az értékvesztés-becslést is végző utóbbi intézet jól ismert táblázatai fontos információval szolgálnak a vásárlók számára új járműveik értékének várható alakulásáról. Az alacsony értékvesztés emellett a gyártó és a márkakereskedő számára is alapvető fontosságú, akik pénzügyi finanszírozási konstrukcióik paramétereit szintén e táblázatok alapján határozzák meg.

Forrás: audi.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr993476195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása