Audi A1 Quattro

2011.12.21. 11:30

 Újabb tuning változat készült az A1-esből. Az A1 Quattroban sem kell csalódnunk, az ingolstadtiak megint jó autót raktak össze, feljebb helyezve a lécet a kategóriában.

Bár teljesítményében lényegesen kevesebbet tud a járgány a Clubsporthoz képest, azért az 5,7 szekundumos százas sprint és a 245 km/h-s végsebesség szerintem nem hangzik rosszul. A 2,0 literes közvetlen benzin-befecskendezéses turbós motor 256 lóerejének és 350 Nm-es csúcsnyomatékának köszönhető a remek idő. További érdekessége az autónak az állandó négykerék-hajtás, melyhez hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. A stabilitás megőrzésének érdekében a nyomatékelosztás bizonyos kereteken belül változik. Alap helyzetben az első kerekeknek kell az erőtöbblettel birkózni, extrém helyzetekben pedig a hátsó tengelyeknél beépítésre került kuplung a tizedmásodperc töredék része alatt a hátsó kerekehez továbbítja a forgatónyomaték nagyobb részét. A fogyasztási értéket száz kilométer vegyes használat esetén egyébként 8,5 liter köré saccolják.

Jelentős változásokat fedezhetünk fel a külsőt illetően. Talán a legszembetűnőbb ezek közül a módosított lökhárító a fekete hűtőmaszkkal. Természetesen a 18 colos kerekek is elég feltűnő látványt biztosítanak, csak úgy, mint a nagy hátsó szárny, a hátrafelé sötétített ablakok, a kiálló sportos kipufugóvégződések és a hátsó lökös kötény-része. További érdekesség, hogy csak fekete tetővel és gleccserfehér színben rendelhető az autó.

Belül az A1-hez hasonló a műszerfal, az egyhangú fekete színt ezüstös, fémes, alumínium és csiszolt acél díszítő elmekkel igyekeznek tarkítani az ingolstadtiak. A Nappa bőr ülések piros varrása mellett az ülésbe épített fejtámlák, a szabálytalan alakú kormánykerék, a fordulatmérő piros hátlapja teszi igazán sportossá.

Kategóriájában magasbbra teszi a mércét a csöppség, hiszen jóval erősebb motorikusan, mint ellenfelei. A MINI Countryman-nek és a Citroën DS3 Racing-nek össze kell kapniuk magukat, hiszen nagyjából 40 lóerős hátrányból indulnak az A1 Quattro ellen.

Valószínűleg már a kereskedésekbe érkezés előtt el fog kelni mind a 333 darab apróság, mely a jövő év második felében mutatkozik be.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr153480485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása