Kabrió Audi SUV

2011.05.11. 18:16

Már akkor is sokan csodálkoztunk,mikor bejelentették a Nissan Murano nyitott változatát. Most az Audi?!

Azt suttogják, hogy Ingolstadtban  már dolgoznak a Q5 nyitott változatán. Az Audi valószínűleg kiakarja aknázni a lehetőségeit plusz vevők szerzése érdekében. Miért írom ezt? Lehet, hogy még sokan emlékszünk a Q6-ra, melyről nálunk is írtak cikket a munkatársak. Az Audinál már ekkor emlegették, hogy még több vásárló és bevétel céljából fejlesztik a Q6-ot. Véleményem szerint most is erről van szó.

Érdekes fordulat az Auditól, hogy ilyen nagyot mernek kockáztatni. Eddig Ingolstadtban az volt a megszokott, hogy a kelendő "típusok" mintájára ők fejlesztettek egy ütősebbet számítva a biztos sikerre. Én azt mondom, hogy túlságosan elvetemültnek tűnik a kabrió hobbiterepjáró ötlete ahhoz, hogy továbblépjen a tanulmányautók szintjéről, de egyes híresztelések viszont egészen pontos terveket emlegetnek egy esetleges Q5 kabrióról.

Összesen ötezer darabot gyártanának le a vászontetős, háromajtós SUV-ból az osztrák Magna Steyr üzemben, és akár másfél év múlva már kapható lenne. Az árát 45 ezer euróra becsülik, ami durván húsz százalék felár lenne a keménytetős Q5-öshöz képest. Ha valóban megvalósítják a tervet, a szegmensnyitó BMW X6-oshoz hasonló sikert arathatnának, hiszen nyitott szabadidőautója a Nissanon kívül senkinek nincs - a kérdés csak az, hogy igény van-e rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr282896290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása