Audi Q4, Q6 és Q7 Hybrid

2011.09.27. 21:20

 Augusztusban már írtunk a Q5-ös bátyjáról, most azonban bővebb információkkal szolgálhatunk.


Nagy várakozás övezi az Audi Q6-ost. Nem csoda, hiszen a tehetősebb rétegnek szánják, ezen a téren lehet igazán jót kaszálni. Korábban a BMW az X6-ossal mutatta ezt meg nekünk. Akad majd bőven ellenfél, például a német trió másik tagja is készül, a Mercedes-Benz MLC modellel, míg mint a Range Rovernél az Evoque tölti be az ellenség szerepét. Az újdonság padlólemezében megegyezik a kisebb testvérével, a Q5-össel, így a motorpalettában sem találkozhatunk kiugró eltérésekkel. Az Euro5-ös normát teljesítő erőforrásokat a 2,0 literes TFSI és az SQ6-nak nevezett 3000 köbcentis, 300 pacis, 650 Nm-rel rendelkező TDI motor adja. Euro6-os szintet teljesít a 2,0 literes TDI a maga 143 vagy 177 LE-jével. Az egységekhez nyolcfokozatú egykuplungos és hétsebességes, duplakuplungos automataváltó járhat.

 Talán ilyen lesz a Q6-os Audi
 

A címben említett Q4-es nagyobb falat lesz, a következő generációs Q5 technikai megoldásait használja. A háromajtós modell motorházteteje alatt a 2 literes TFSI munkáját egy 40 kW-os villanymotor egészíti ki, melyet egy 10-15 kWh-s telep táplál, így lehetséges lesz körülbelül 50 km megtétele, kizárólag elektromos módban.

A legnagyobb fivérről, a Q7-ről is szólnánk néhány szót korábbi cikkünkön felül. Választható motorjai közül figyelemreméltó a 2,0 literes TFSI, mely 220 LE-vel kerül beszerelésre, továbbá a 3000 köbcentis szintén benzines erőforrás kap egy 60 kW-os villanymotort. A Q7 Hybrid a plug-in jelzőt büszkén viselheti majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://a-bb.blog.hu/api/trackback/id/tr823261208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
©Copiright 2010-11: A-BB Team ; Powered by: Blog.hu
süti beállítások módosítása